Kategorie

DIY - Zrób to sam

Regulamin działu DIY


15 lis
1
Akademia byArt jabłka w karmelu

Akademia byArt jabłka w karmelu

JABŁKA W KARMELU SKŁADNIKI: 8-10 umytych jabłek 8-10 szpatułek lekarskich (do nabycia w aptece) 1 puszka kajmaku o dowolnym smaku 3 posypki do ciast w różnych kolorach i kształtach 1 polewa do ciasta ( do rozpuszczania w misce z gorącą wodą) kolorze innym niż kajmak WYKONANIE: Każde jabłko nabić na szpatułkę. Kajmak przeło ...

Czytaj całość
15 lis
0
Akademia by placek włoski

Akademia by placek włoski

PLACEK WŁOSKI SKŁADNIKI: 8 jabłek 1 szklanki cukru 1 szklanki mąki 2 szklanki pokrojonych bakalii 3 jajek 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczki sody     WYKONANIE: Jabłka obrać i pokroić w kostkę Włożyć do miski i zasypać cukrem.  Odstawić na cała noc lub chociaż godzinę do lodówki. Do jabłek dodać ż ...

Czytaj całość
15 lis
0
Akademia byArt placuszki dyniowe

Akademia byArt placuszki dyniowe

Placuszki dyniowe SKŁADNIKI 200 g purée z upieczonej dyni* 0,5 szklanki kefiru 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła 2 - 3 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli do smaku PRZYGOTOWANIE W misce wymieszać purée z jajkami oraz 2 łyżkami oleju, dodać ...

Czytaj całość
15 lis
0
Akademia byArt cytryna z imbirem w miodzie

Akademia byArt cytryna z imbirem w miodzie

CYTRYNA Z IMBIREM W MIODZIE SKŁADNIKI: 1-2 umyte cytryny 3cm korzenia imbiru 1 szkl. miodu Słoiczek ok. 300ml WYKONANIE: Sparzone cytryny kroimy w plastry. Korzeń imbiru obieramy i również tniemy w cienkie plasterki. Wkładamy cytrynę na przemian z imbirem do słoiczka i zalewamy podgrzanym miodem. Przechowujemy w lodówce, dodajemy do ...

Czytaj całość
15 lis
0
Akademia byArt czekośliwka

Akademia byArt czekośliwka

CZEKOŚLIWKA SKŁADNIKI: 5 kg umytych śliwek węgierek cukier - opcjonalnie 1 tabliczka gorzkiej czekolady 5-6 łyżek naturalnego kakao WYKONANIE: Śliwki wypestkować, włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Gdy zmiękną zdejmujemy je z ognia, czekamy aż ostygną i miksujemy blenderem. Ponownie podgrzewamy masę śliwkową, doda ...

Czytaj całość
Strona:12345